Pedodonția

Tratamente stomatologice la copii

Mulți părinți ne întreabă când trebuie să vină pentru prima dată cu copilul la medicul stomatolog? Noi le răspundem că odată cu apariția primului dinte pe arcadă, pentru că menținerea sănătății acestora va fi baza unei dentiții definitive armonioase și sănătoase.

Prevenția începe acasă, mama fiind deja pregatită să igienizeze gurița copilului după fiecare masă și, odată cu apariția primului dinte, spre exemplu, poate face chiar periajul acestuia cu o mică periută din silicon care se atasează pe degetul arătător.

Astfel copilul va deprinde obiceiul și-l va percepe ca pe o joacă. Mai târziu, când deja copilul are mai multe unitați dentare pe arcade, cu ajutorul mamei, va învăța cele mai corecte tehnici de periaj, adaptate vârstei lui, de două ori pe zi, completând cu apă de gură și ață dentară. Desigur că și alimentația joacă un rol extrem de important.

Ce mai putem face profilactic?

  1. Fluorizarea locală prin geluri, lacuri aplicate pe dinții de lapte și definitivi, se recomandă în perioada de dezvoltare a dentiției, fiind neivazivă și ușor tolerată de copii. Gelurile se aplică pe arcade după un periaj profesional și se face de trei ori pe an.
  2. Sigilarea șanțurilor și fosetelor se recomandă odată cu apariția pe arcadă a molarilor de lapte și, în special a molarilor definitivi și a premolarilor. Procedura se face extrem de simplu, fără disconfort sau anestezie, cu materiale speciale în acest scop, iar integritatea se verifică odată la 6 luni, fiind condiție de eficiență în timp.

Înlocuirea dinților de lapte

Este o etapă care trebuie să fie atent supravegheată de medicul stomatolog, deoarece acesta va urmări apariția anomaliilor de poziție sau alte complicații și va putea lesne interveni pentru corectare.

Caria dinților de lapte

Caria dinților de lapte are particularitatea că evoluează foarte rapid, deoarece dinții de lapte sunt mici și au camera pulpară voluminoasă, astfel că, o mică carie netratată poate ajunge la infecție în câteva luni, complicând tratamentul. Obturațiile pe dinții de lapte se fac de obicei cu materiale speciale și cimenturi de sticlă care elibereaza flour în timp.

Tratamentul endodontic al dinților de lapte și al celor permanenți tineri

Se face diferit de tratamentul endodontic al unui dinte definitiv, deoarece au particularități la apexul radicular. Un dinte de lapte poate avea apexul larg datorită rizalizei (rădăcina se topește în mod natural pentru a face loc dintelui definitiv) având imediat sub el mugurele dintelui definitiv. Un dinte definitiv proaspăt erupt are apexul radicular nedefinitivat, fiind deasemeni larg, impunând unui prealabil tratament de canal reguli specifice.

Tehnologie avansată

Folosim cele mai avansate tehnologii, în conformitate cu cerințele pieții.

Rezultate rapide

În funcție de gravitatea cazurilor, în general rezultatele sunt rapide.

Sterilizare și igienă

Punem igiena și siguranța pacienților noștri pe primul loc.

Aparate silențioase

Facem tot posibilul să folosim aparaturi cât mai silențioase.